Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Kolektivna dženaza u Memićima
 
 

Kolektivna dženaza u Memićima

Ispis
U Islamskom centru u Zvorniku dana 13. maja 2009. je održan sastanak Organizacionog odbora za obavljanje kolektivne dženaze u Memićima i obilježavanje godišnjice stradanja na području opštine Zvornik. Dženaza će biti obavljena 01. juna 2009. godine u Memićima nakon podne-namaza.

 

Na sastanku su prisustvovali članovi Organizacionog odbora i nosioci poslova u pododborima: Husein ef. Kavazović, Muftija tuzlanski (Predsjednik organizacionog odbora), Ahmet Grahić, Mustafa Muharemović, Nurija Čikarić, Began Karić, Amer Redžić, Mehmed Pargan, Mujo Hadžiomerović, Murat Hurtić, Ilijaz Miralemović, Nurdin Grahić, Senaid Alić, Hakija Smajlović.

Usvojen je zapisnik sa prethodnog sastanka, a zatim su podneseni izvještaji pododbora o tekućim pripremama. Konstatovano je da je do sada identifikovano četrdeset i jedno tijelo i spremno za dženazu, ali broj nije konačan jer je predviđena još jedna identifikaciija prije dženaze.

Predstavnici pododbora su iznijeli izvještaje o obavljenim pripremama, dali konkretne prijedloge za pripreme i način njihove realizacije.

Doneseni su konkretni zaključci i zaduženja, te zakazan naredni sastanak.

http://medzlis-zvornik.org/

 
 
 
 

CB Login