Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Hatme u Vitinici
 
 

Hatme u Vitinici

Ispis
U džematu Vitinica je uobičajeno da se organizuju vjerske svečanosti po raznim povodima. U srijedu 19. avgusta 2009./28. šabana 1430. h. g. Dvanaestero plaznika mektebske nastave završio je hatmu.

 

U okviru svečanosti polaznici mektebske nastave: Memić (Mehmeda i Zlatke) Zulija, Redžić (Fikreta i Minke) Dženita, Junuzović (Sadika i Ramize) Samra, Junuzović (Husnije i Paše) Elmedina, Osmanović (Idriza i Azre) Hurija, Mahmutović (Zudina i Enise) Vehid, Mahmutović (Zudina i Enise) Emir, Hasanović (Asima i Zijade) Selma, Osmanović (Idriza i Izete) Muhamed, Omerović (rahmetli Fahrudina i Safete) Aldin, Memić (Mehmeda i Munibe) Nermin i Junuzović (Suada i Sanele) Semir pokazaše zavidno znanje iz poznavanja vjerskih propisa i učenja Kur'ana. Pored uručivanja diploma učenicima koji su proučili Kur'an, promosvisano je i njih dvadesetoro kao budućih učača Kur'ana u ovom džematu.

Zanimljivost ove svečanosti je bila u tome što je i mutevelija u džematu Poljaković hadži Husein takođe dobio diplomu o završenoj hatmi. Diplomu mu je uručio Islam ef. Mehmedović. Hadžija Husein je učenicima podijelio nagrade i hedije, a predsjednik Medžlisa Mustafa Muharemović uručio svjedodžbe o završenoj hatmi.


 
 
 
 

CB Login