Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Saopštenje za javnost u povodu održavanja lokalnih izbora
 
 

Saopštenje za javnost u povodu održavanja lokalnih izbora

Ispis

MUP TK-a će u vrijeme održavanja lokalnih izbora 05. oktobra 2008. godine (nedjelja), kao i svih postizbornih aktivnosti poduzeti niz preventivnih mjera u cilju njihovog sigurnog i nesmetanog odvijanja.


Pored operativnih radnji policija će imati osnovni zadatak da ostvari punu saradnju sa izbornim komisijama, EUPM-om, LOT-timom i OHR-om, u cilju sprovođenja svih zadataka za održavanje slobodnih izbora, a u skladu sa Evropskom konvencijom za ljudska prava, Izbornim Zakonom i Pravilima i propisima izborne komisije.

MUP TK-a je imenovao i Štab akcije "IZBORI 2008.", čiji je zadatak da prati stanje sigurnosti, same izbore, kao i postizborne aktivnosti u izbornim jedinicama, odnosno da koordinira i nadgleda realizaciju zadataka od strane policijskih uprava, odnosno policijskih stanica na području Tuzlanskog kantona.

Za dan izbora policija će posebno:

- formirati interventne timove,

- vršiti osiguranje nesmetanog dolaska i odlaska glasača sa glasačkog mjesta,

- vršit će se regulisanje saobraćaja u cilju nesmetanog i normalnog odvijanja,

- osigurati glasačko mjesto,

- osigurati adekvatnu komunikaciju s odgovarajućim službama

 


- po završetku izbora policija će obezbijediti nesmetano prebrojavanje glasačkih listića i njihov  transport do predviđene    destinacije, i poduzeti druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

ODSJEK ZA ODNOSE
S JAVNOŠĆU

tuzlarije.net

 

 
 
 
 

CB Login