Ovdje ste:: Vijesti Iz okoline Konkurs za nagradu Hasan Kajimija u 2009.
 
 

Konkurs za nagradu Hasan Kajimija u 2009.

Ispis

Organiacioni odbor Kajminih Dana raspisao je oglas za pojedinačne i kolektivne prijave za Nagradu „Hasan Kaimijia 2009.“, koja će biti dodjeljena u okviru manifestacije „Kaimijini dani“, koja će biti održana od 4. do 7. juna 2009. godine u Zvorniku, Kula-Gradu i drugim dijelovima Podrinja.

 

Organizacioni odbor „Kaimijinih dana“

Raspisuje

OGLAS

Za pojedinačne i kolektivne prijave za Nagradu „Hasan Kaimijia 2009.“, koja će biti dodjeljena u okviru manifestacije „Kaimijini dani“, što će biti održana od 4. do 7. juna 2009. godine u Zvorniku, Kula-Gradu i drugim dijelovima Podrinja.

Nagrada “Hasnan Kaimija“ dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo u 2008. godini  iz oblasti književnosti i znanosti, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira  duhovne i humanističke vrijednosti.

Prijave na Oglas, odnosno prijedloge za ovogodišnju nagradu „Hasan Kaimija“, možete poslati na adresu Muftijstvo Tuzlansko (Turalibegova 39, 75000 Tuzla), Medžlis Islamske zajednice Zvornik (Svetog save bb 75000 Zvornik ili Kraljevići bb 75411 Sapna).

Sve prijave/prijedloge  možete dostaviti najkasnije do 30. aprila 2009. godine.

Žiri za nagradu razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacionom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika nagrade „Hasan Kaimija“. Svečano uručenje Nagrade predviđeno je u vrijeme održavanja manifestacije.

Predsjenik Organizacionog odbora „Kaimijinih dana“ u Zvorniku
Husein ef. Kavazović,
muftija tuzlanski

 

Učenici osnovnih škola mogu konkurisati za nagradu "Hasan Kaimija 2009."literarnim radom na temu: "Da sam ja neko..."

Učenici srednjih škola mogu se prijaviti za ovu nagradu esejom na temu: "Na kraju života ne ostaje nam ono što smo skupili, već ono što dadosmo" 

medzlis-zvornik.org

 
 
 
 

CB Login