Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Pisci u Vitinici
 
 

Pisci u Vitinici

Ispis

Pisci u Vitinici20.05.2009. godine, u okviru međunarodne manifestacije Susreti književnika „Vezeni most“, školu u Vitinici je posjetio pjesnički karavan u čijem sastavu su bili: Atif Kujundžić, najbolji dječiji pisac u 2008.godini (nagrada Društva pisaca BiH), Mehmed Đedović...

 

 

književnik za djecu i odrasle, i Benjamin Isović, književnik, publicista i kantautor (sin legendarnog Safeta Isovića). Učenici Vitiničke škole su imali priliku da čuju stihove ovih autora, ali i priliku da se druže i saznaju nešto o njima samima i njihovim životnim iskustvima. Druženje je bilo izuzetno, opušteno i  raspjevano. Atmosferi je naročito doprinijela gitara i pjesma koja se satima razlijegala prostorijama škole. Bila je to odlična prilika da i naši učenici pokažu svoje umijeće i umjetničke sklonosti.

Pisci su počašćeni prigodnim i simpatičnim programom, pjesmom, literalnim radovima naših učenika a iznad svega  radošću i srećom u čast ove neobične i drage posjete.

U znak uzajamne zahvalnosti pisci su školskoj biblioteci poklonili svoje knjige, a i mi smo njima poklonili časopise  škole i zbirku  pjesama Ni hiljadu riječi nije dosta, zbirka učenički radova.

 

www.os-vitinica.com

 
 
 
 

CB Login