Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Konkurs za dodjelu stipendija
 
 

Konkurs za dodjelu stipendija

Ispis
Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i studentima za vlastite potrebe koji su pripadnici branitelja ili članovi njihove porodice za studijsku 2009/10. godinu.


Pravo na dodjelu stipendija po ovom konkursu imaju: djeca poginulog, umrlog ili nestalog branioca; ratni vojni invalidi; dobitnici ratnih priznanja ili odlikovanja, demobilisani branioci, djeca ratnih vojnih invalida, djeca demobilisanih branilaca i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja.


Visina stipendija za studijsku 2009/2010. godinu za studente I, II, III, IV i V godine studija iznosi 120,00 KM. Isplata će se vršiti u devet jednakih mjesečnih rata putem štedne knjižice ili računa otvorenog kod banke. Ukupna planirana sredstva za stipendije u studijskoj 2009/10. godini iznose 720.000,00 KM.

Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i studentima za vlastite potrebe koji su pripadnici branitelja ili članovi njihove porodice objavljen je 06.10.2009. godine (utorak) u Tuzlanskom listu i istaknut na oglasnim pločama Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i Općine Sapna.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se općinskoj službi za društvene djelatnosti, branilačko-invalidsku zaštitu i opću upravu općine Sapna, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa. Obrazac zahtjeva i spisak potrebne dokumentacije zainteresovani kandidati mogu  preuzeti u općini ili općinskim boračkim udruženjima.

www.opcinasapna.ba
 
 
 
 

CB Login