Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Potpredsjednik Federacije u posjeti Sapni
 
 

Potpredsjednik Federacije u posjeti Sapni

Ispis
Općinu Sapna je u subotu 3. 9. 2011. godine posjetio potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić te se susreo sa općinskim načelnikom Ismetom Omerovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku koji je upriličen u kabinetu općinskog načelnika razgovoreno je o aktuelnoj situaciji na području općine Sapna, te o projektima koji su realizovani ili su u fazi realizacije, kao i o planovima za naredni period.

Tokom razgovora izneseni su i problemi koji opterećuju općinu Sapna i njene građane a odnose se na privredni razvoj i zapošljavanje, kao i o donošenju Zakona o kategorizaciji općina i izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda kojim bi se nerazvijene općine stavile u nešto povoljniji položaj. Osim toga, razgovarano je i o rekonstrukciji regionalnog puta R-456 Sapna-Rastošnica, kao i o razmjeni zemljišnjih knjiga između sudova u Federaciji BiH i manjeg BH entiteta, odnosno Općinskog suda u Kalesiji i Geodetske uprave RS-a.

Tokom posjete općini Sapna potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine u pratnji načelnika općine Sapna posjetio je povratnike u mjesnoj zajedici Rastošnica.

www.opcinasapna.ba

 
 
 
 

CB Login