Ovdje ste:: Vijesti Iz Sapne Obilježen Dan MSŠ Sapna
 
 

Obilježen Dan MSŠ Sapna

Ispis
Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježena je deseta godišnjica postojanja Mješovite srednje škole Sapna. U prirustvu brojnih gostiju direktor ove odgojno-obrazovne institucije, mr. Admir Selimović pomenuo je nekoliko najbitnijih projekata i rezultata iz ovog perioda.
Od osnivanja do danas umnogome su poboljšani uslovi rada, počev od uvođenja centralnog grijanja, promijenjenih prozora, podova, klupa i stolica, opremanjem kabineta informatike i biologije do uvođenja novih zvanja i zanimanja od kojih se ističe odjeljenje Opće gimnazije.

Škola je na kraju godine uvijek među boljima na Tuzlanskom kantonu, a, iako limitirani prostorom i brojnim drugim stvarima učenici i profesori nastoje rezultatima na takmičenjima uspješno parirati školama sa znatno dužom tradicijom.

U okviru obilježavanja prve decenije postojanja formirana je Komisija za dodjelu priznanja koja je zaslužnim pojedincima dodijelila zahvalnice, priznanja i posebna priznanja. Održan je bogat i kvalitetan kulturno-umjetnički program a druženje nastavljeno i na parceli za održavanje praktične nastave.

Održana su i sportska nadmetanja. Učenici naše škole su poraženi u utakmici malog fudbala od svojih vršnjaka iz Teočaka sa 1:0.


Foto: Mirza Ž./Tahir O.
 
 
 
 

CB Login