Ovdje ste:: Vijesti Iz Svijeta Novinar ubijao i pisao o tome
 
 

Novinar ubijao i pisao o tome

Ispis

Makedonska policija uhitila je novinara Vladu Tanevskog zbog sumnje da je ubio dvije žene iz Kičeva. Kao dopisnik izvještavao je o nestalim ženama. Tanevski je, između ostalog, osumnjičen za ubojstvo Mitre Siljanovske. Za ovo kazneno djelo sud u Kičevu već je osudio na doživotnu kaznu zatvora Antu Ristevskog i Igora Mirčevskog, koji su tvrdili da su nevini.

 

Prema priopćenju makedonske policije, Tanevski je poznavao žrtve i kao dopisnik skopskog "Utrinskog vesnika" pisao je tekstove o nestalim ženama i prisustvovao sudskom procesu Ristovskog i Mirčevskog. Policija također raspolaže dokazima koji Tanevskog povezuju s ubojstvima još dviju žena.

 

Sve žene su iz istog dijela Kičeva i uglavnom su živjele same, a radile su kao čistačice. Njihov profil je sličan profilu majke osumnjičenog koja je radila kao čistačica i bila sličnog godišta kao žrtve. Policija navodi da je Tanevski bio u lošim odnosima s majkom. Policija je priopćila pak da su žene bile zlostavljane, a neke od njih bile su silovane i brutalno ubijene.

 

Osumnjičeni Tanevski je kao novinar, nakon ubojstava žena, razgovarao s rodbinom žrtava i službenim osobama zaduženim za istragu, a svoje tekstove je slao listu. Policiju je, na to da je on ubojica, navelo to što je u svojim izvješćima otkrivao pojedinosti koje policija nije javno iznosila. Policija je u pretresu njegove kuće pronašla predmete koji ga povezuju sa zločinima. Istražni sudac odredio mu je produljenje pritvora.

 

On je drugi serijski ubojica kojeg je makedonska policija uhitila u proteklih nekoliko mjeseci.

 
 
 
 

CB Login