Ovdje ste:: Vijesti Kultura KUD 'Merak' u St. Poltenu
 
 

KUD 'Merak' u St. Poltenu

Ispis

KUD "Merak" je 3. i 4. februara gostovao džematu St. Polten u Austriji. Njihovi domaćini su bili Bošnjaci St. Poltena i članovi tamošnjeg KUD-a "Amber".


Autobus sa oko 55 putnika krenuo je 3. februara u 6 sati na svoj put koji se završio oko 20 sati istog dana, kada je stigao na odredište. Iskorištena je i prilika da se jedan od odmora iskoristi u Zagrebu gdje su članovi KUD-a i njihovi gosti posjetili Islamski centar i džamiju te klanjali džumu.

Merak je svoj nastup imao 4. februara, kada su njegovi članovi pred oko 600 posjetilaca izveli jednosatni program nakon kojega su se uputili nazad u Sapnu.

- Sa ovog putovanja nosimo samo lijepe uspomene. Naši polaznici su izveli solidan program, putovanje je proteklo bez problema pa je razloga za zadovoljstvo još više, istakao je Mirsad Muhamedbegović, predsjednik "Meraka".

Muhamedbegović se posebno zahvalio svojim domaćinima.

- Tokom boravka u St. Poltenu, naši polaznici su bili smješteni kod bošnjačkih porodica, pa im se ovom prilikom zahvaljujem. Zahvalnost dugujemo i načelniku naše općine, Ismetu Omeroviću, koji je odobrio izdvajanje novca potrebnog za ovo putovanje.

Obzirom da je KUD "Amber" iz St. Poltena nedavno osnovan, Sapnjaci su im na poklon dali bubanj i druge poklone koji im mogu koristiti u nastavku rada.


FOTOGRAFIJE

Fotografije preuzete od članova KUD-a