Ovdje ste:: Vijesti Poslije rata Nove fotografije Radovana Karadžića
 
 

Nove fotografije Radovana Karadžića

Ispis

Radovan Karadžić je živio u Beogradu sa lažnim identitetom i bavio se alternativnom medicinom, rekao je Rasim Ljajić na press konferenciji u Beogradu, a Reuters je upravo objavio nove fotografije ratnog zločinca.

 Kako izvještava B92, na zajedničkoj konferenciji predsjednika srbijanskog Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića i tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića u Beogradu, rečeno je da je Karadžić pod imenom Dragan Dabić radio u jednoj beogradskoj privatnoj ordinaciji. Oni su rekli da je Karadžić uhapšen sinoć u Beogradu prilikom premeštanja sa jedne na drugu lokaciju.


Članovi Akcionog tima Vladimir Vukčević i Rasim Ljajić rekli su da je akcija počela jučer popodne, a da su pripreme trajale duže. Oni su potvrdili da se Karadžić uglavnom branio šutnjom, kao i da mu je uručena optužnica Tribunala.



Ljajić je rekao da je praćena grupa osoba, za koje se pretpostavljalo da su bili u mreži Karadžića i da je on tako lociran.

On je koristio lažna dokumenta na ime Dragana Dabića, a sam Karadžić nije državljanin Srbije. Vukčević je rekao da je Karadžić bio vrlo uvjerljiv u skrivanju identiteta, bavio se alternativnom medicinom, tako je zarađivao, i radio je u privatnoj ljekarskoj ordinaciji. Ni zaposleni u ordinaciji ni njegovi stanodavci nisu znali njegov identitet.



Posljednje mjesto prebivališta bila je opština Novi Beograd. On se slobodno kretao gradom, pojavljivao se na javnim mjestima.

Oni su pokazali fotografiju na kojoj je Karadžić sa sijedom dugom kosom, dugom sijedom bradom i brkovima, kao i naočalama.

Karadžić je uhapšen u okolini Beograda prilikom izmiještanja s jedne na drugu lokaciju. Akcioni tim je čekao da se Karadžić premjesti da ne bi bilo žrtava, što je, prema njihovim rečima, bilo uspješno.



Oni su naveli da ne mogu dati više informacija jer se još radi rekonstrukcija kretanja Karadžića jer se možda mogu koristiti u potrazi i za još dva bjegunca.

"Ovo pokazuje da mi ne biramo ni mjesto ni vrijeme za hapšenje optuženika. Postojao je međunarodni pritisak da se uhapsi Mladić, malo ko je očekivao hapšenje Karadžića, ali operativna saznanja dovela su do lociranja i hapšenja Karadžića", rekao je Ljajić.

 

sarajevo-x.com

 

 
 
 
 

CB Login