Ovdje ste:: Zabava Film Filmski spektakli koje ćemo gledati u 2009. godini
 
 

Filmski spektakli koje ćemo gledati u 2009. godini

Ispis

 Čeka nas puno superheroja, kraj svijeta, krvavi horori, vukodlaci, zavjere i urote, androidi, Harry Potter…


Svake godine neki novi film obori rekord gledanosti ili barem količinu uloženog novca u proizvodnju celuloidnih snova, koje svakim danom snuje sve više ljudi. Što od želje da na barem dva sata pobjegnu od stvarnosti, a što zbog činjenice da su filmovi sve više savršen prozor u maštu, ma kakva ona bila. Tako nas i u 2009. godini očekuje čitav niz filmskih hitova koji će po svojoj zaradi, atraktivnosti i fascinaciji dostizati jedan drugog.

Holivudski producenti već su odavno shvatili da, zarade li nekim filmom pristojnu količinu novca, nastavak se automatski podrazumijeva. Već sljedeće godine tako počinje snimanje dvadeset i trećeg Jamesa Bonda, a u poplavi nastavaka koji će dominirati idućom godinom izdvajamo šestu od sedam priča o Harryju Potteru: 'Harry Potter and the Half Blood Prince', koji je premijeru trebao imati ove godine, no strpjet ćemo se do 17. srpnja.


Kultni horor 'Petak 13.' dobit će svoj remake, i to u režiji Marcusa Nispela koji se proslavio odličnom preradom klasika horora 'Teksaški masakr motornom pilom'. Nakon što je Milan Trenc svojom slikovnicom 'Noć u muzeju' oduševio holivudske producente, koji su, zahvaljujući njegovoj sjajnoj priči, solidno zaradili na filmu, čeka nas nastavak 'Noć u muzeju 2', ponovo s Benom Stillerom u glavnoj ulozi. Vin Diesel ponovo će juriti u četvrtom nastavku 'Brzi i žestoki', a i 'Transformeri' će se ponovo transformirati. Nakon što je 'Da Vincijev kod' dospio na film (nažalost s prilično lošim dojmom), uslijedilo je snimanje nastavka 'Anđeli i demoni', ponovo u režiji Rona Howarda i s Tomom Hanksom, koji će opet pokušati doprijeti do najskrivenijih Crkvenih tajni. Dakako da je Crkva već počela agitirati protiv filma. 'X-Men Origins – Wolverine' još je jedna poslastica za ljubitelje znanstvene fantastike i superheroja, a pogotovo obožavatelja Wolverinea, kojeg utjelovljuje Hugh Jackman

'Zvjezdane staze' već su zakuhale svoju reinkarnaciju, no tek ćemo vidjeti kakva će biti nova generacija i hoće li ostvariti isti uspjeh kao i prethodnici ili će razočarati vojsku svojih obožavatelja širom svijeta. Kada je Arnold Schwarzenegger u prvom Terminatoru rekao 'I'll be back' nije se šalio. Novi nastavak terminatora vraća se 2009. godine pod nazivom 'Terminator – Salvation'. Iako bez Arnieja, film se s nestrpljenjem očekuje. Glavna je uloga povjerena Christianu Baleu. Očekuje nas i treći nastavak odličnog animiranog filma 'Ledeno doba 3'.

Srećom, nastavci nisu sve što nas čeka u novoj godini - neki vrhunski redatelji se nakon kraće ili duže pauze vraćaju novim uracima. Tako ćemo karizmatičnog Benicija Del Tora gledati u filmu 'Vukodlak' zajedno s Anthonyjem Hopkinsom, dok se Robert Rodriguez prihvatio ekranizacije filma 'Red Sonje', pa se ponovo može očekivati spektakl u njegovu stilu. Friško rastavljeni Guy Ritchie snimio je 'Rocknrolla', još jedan film o britanskom podzemlju za koji upućeni kažu da bi mogao biti najbolje što je do sada režirao. 

Kreativac i najuspješniji filmski redatelj kultnih Monty Pythonovaca, Terry Gilliam završio je snimanje filma 'Imaginarij Dr. Parnassusa'. Njemački redatelj Roland Emmerich, koji se u Hollywoodu specijalizirao za spektakle s naglaskom na invazije i katastrofe ('Dan nezavisnosti', 'Godzilla', 'Patriot', 'Dan poslije sutra', '10.000 prije Krista'), ponovo se dohvatio scenarija o katastrofi, točnije, kraju svijeta koji bi se trebao dogoditi 2012. godine.
 
 
 
 

CB Login