Ovdje ste:: Zabava Muzika Novi album Dine Merlina "Ispočetka" konačno pred publikom
 
 

Novi album Dine Merlina "Ispočetka" konačno pred publikom

Ispis
Deseti studijski album Dine Merlina pod nazivom "Ispočetka" konačno je ugledao svjetlo dana. Na njemu se nalazi punih šezdeset minuta muzike. Tinaest numera koje autor potpisuje i ovaj put svjedoče o Dini Merlinu kao umjetniku neprekinutog kontinuiteta. On ostaje vjeran svom stilu vrhunski isproduciranog pop-a, ali nam istovremeno prezentira puno novoga.
Sam naziv albuma, uz likovni koncept naslovnice, sugeriraju da "Ispočetka" otvara novo poglavlje u karijeri ovog umjetnika, koji o tome kaže: "Uprkos stalnom kretanju i napredovanju, u simboličkom smislu pred nama je uvijek novi početak. Ono jučer nam je škola, a ovo danas dobra prilika". Pjesme na albumu govore o životnim iskustvima u kojima se mogu prepoznati mnogi. Izdvajaju se tri bitne teme – brak, vjera i individualizam.

Svjestan da javnost gaji velika očekivanja kada su njegovi albumi u pitanju, Merlin je dosljedan i u smislu angažmana suradnika, pa su na ovom projektu radili vrhunski instrumentalisti, studijski muzičari, aranžeri, producenti i dizajneri zvuka. Među brojnim suradnicima su: Vlado Džihan, Zvonimir Dusper, Tomo in der Mulen, Nikša Bratoš, Baby Dooks, Mahir Sarihodzic, Mahir Beat House, Dino Šukalo, Janez Križaj, Edo i Vilko Zanki, Srđan Kurpjel, Enes Tvrtković, Djani Pervan, te pjevači koji se kao gosti pojavljuju na albumu - Hari Varešanović, Eldin Huseinbegović, Toni Cetinski i, nakon dvadeset godina ponovo, Vesna Zmijanac. Album je nastajao u četrnaest studija, u osam zemalja.

Naslovnica CD-a odražava umjetnički proces, hrabrost da se u traganju za istinskim izražajem izbriše sve napisano, suoči sa praznim listom i krene ispočetka. Kompletno vizuelno rješenja albuma potpisuje kreativni tim agencije Communis - kreativni direktori Ajna i Anur, art director Nerina i DTP Tarik Zahirović.

Naslovnica CD-a

Izdavači ovog ostvarenja su: Muzička produkcija BHRT za teritorij Bosne i Hercegovine, Croatia records, za Sloveniju i Hrvatsku, City Records za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju, te Shopnovella za Ameriku, a album će biti dostupan i preko iTunesa.

Prvo koncertno predstavljanje novog muzičkog materijala desit će se u Sarajevu, a spektakl je najavljen za subotu 19. juli, na stadionu Koševo. Nakon ovog koncerta slijede nastupi u drugim državama.

Dino Merlin će ekskluzivno potpisivati primjerke albuma Ispočetka u ponedjeljak 09.06. u 12,00 u trgovini "Magaza", u ulici Veliki Ćurčiluk na Baščaršiji.
 
 
 
 

CB Login