Ovdje ste:: Zabava Film Tko je tko u novim Zvjezdanim stazama
 
 

Tko je tko u novim Zvjezdanim stazama

Ispis

Zvjezdane staze: Anton Yelchin (Pavel Chekov), Chris Pine (Captain Kirk), Simon Pegg (Scotty), Karl Urban (Bones), John Cho (Sulu) i Zoe Saldana (Uhura)

Gotovo 40 godina nakon što su kapetan Kirk i njegova, prva posada Enterprisea otišli u povijest televizije te prepustili 'Zvjezdane staze' mlađim generacijama i svježim idejama, likovi koji su činili samu srž jedne od najvećih SF franšiza svih vremena vraćaju se u život.

Doduše, ne na TV, već u kino dvorane, gdje ih u novom ruhu dovlači JJ Abrams, jedan od najvećih producentskih brendova današnjeg Hollywooda, čovjek koji stoji iza svega na potezu od 'Lost' do 'Cloverfield'.
Nekoliko mjeseci nakon prvih potvrda o definitivnom radu na filmu, kao i prvih informacija o glavnim ulogama, mediji su se dočepali ne samo detaljne 'mape' svih likova i pripadajućih im glumaca, već i prvih fotografija iz samog filma, nazvanog jednostavno 'Zvjezdane staze'.

Britanski komičar Simon Pegg maksimalno će iskoristiti svoj škotski naglasak za ulogu Montgomery 'Scotty' Scotta, a Zachary Quinto, 31-godišnja zvijezda 'Heroja', ulazi u kožu jednog od najpoznatijih likova čitavog serijala – Mr. Spocka, kojeg je u izvorniku glumio legendarni Leonard Nimoy. Osim toga, i sam Nimoy vratit će se svojoj ulozi, glumeći starog Spocka, koji se susreće sa svojom mladom verzijom.

Chris Pine, 28-godišnji glumac bez velike biografije, odabran je za ulogu kapetana Kirka, a koju je u izvorniku proslavio William Shatner. Pine je glumio u filmovima kao što su 'Just My Luck' s Lindsay Lohan, a kaže da mu je kao model za oblikovanje ovog lika poslužio Harrison Ford kao Indiana Jones.

Shatnera, na njegovo javno nezadovoljstvo, u filmu nema, a iako Abrams (koji režira cijelu stvar) kaže da ga je pokušao ubaciti u scenarij, jednostavno nije našao povoda, pa je odlučio da ga neće gurati silom, 'jer bi to bila katastrofa'.

Zanimljivo je i to da je Matt Damon bio jedan od prvih izbora za ulogu kapetana Kirka, ali se od toga odustalo nakon što su zaključili da je previše star.

Eric Bana imat će malu ulogu kao negativac Nero, kao i Winona Ryder, koja se kratko pojavljuje kao Spockova majka Amanda Grayson.

John Cho je Hikaru Sulu, Zoe Saldana bit će Uhura, a Karl Urban (poznat kao Eomer iz 'Gospodara prstenova') je Leonard 'Bones' McCoy. Najmlađi od svih jest 19-godišnji Anton Yelchin, sin ruskih klizača Irine Korine i Viktora Yelchina, koji u 'Zvjezdanim stazama' glumi Pavela Chekova.

Točna radnja novog filma nije poznata, ali zna se da je riječ o prequelu serije iz šezdesetih, s obzirom na to da su svi likovi mlađi od likova iz serije.
tportal.hr
 
 
 
 

CB Login