Ovdje ste:: Zanimljivosti Ljudi i ćudi Majka alergična na vlastito dijete
 
 

Majka alergična na vlastito dijete

Ispis

Mlada majka ostala je izvan sebe kada je saznala da je alergična na vlastito dijete. Joanne Mackie (28) je od svog djeteta dobila velike plikove, a cijelo tijelo, kratko nakon što je sina Jamesa donijela na svijet, bilo joj je prekriveno crvenim tačkicama, piše Daily Mail.Osip po cijelom vratu, nogama, rukama i prsima joj je prouzrokovao toliki bol da u naručje nije mogla uzeti svoju tek rođenu bebu, pa je ruke morala prekrivati platnom.

Ljekari su nakon nekog vremena dijagnosticirali da Joanne boluje od rijetke bolesti kože prouzrokovane alergijskom reakcijom na njeno dijete. Ova bolest, koja pogađa jednu od 50.000 trudnica, razvija se kad antitijela počnu raditi protiv proteina u tijelu žena koje nose dijete.

Joanne Mackie je, dok je njen suprug Robert (37) brinuo o djetetu, bila podvrgnuta terapiji jakim steroidima, ne bi li se alergija povukla. Nakon mjesec dana povlačenja po bolnicama to se konačno, na njenu veliku radost, i dogodilo – uzela je dijete u ruke i nije osjetila neizdržljivu bol.

Sad, 11 mjeseci kasnije, iako se osip u potpunosti povukao, na njenoj koži su ostali tamni ožiljci.

„Kad su mi rekli da sam alergična na vlastito dijete, mislila sam da se šale, ali kad sam shvatila da je to uistinu tako, postala sam očajna. Sama pomisao da ne mogu u naručje uzeti svog Jamesa za mene je bila nepodnošljiva“, rekla je Joanne, koja sumnja da će se odlučiti na drugo dijete, ukoliko se bolest vrati.

sarajevo-x.com

 
 
 
 

CB Login