Ovdje ste:: Zanimljivosti Ljudi i ćudi Pri bojenju zgrade preskočili dva stana
 
 

Pri bojenju zgrade preskočili dva stana

Ispis

Zanimljivo je kako postajemo inertni, radimo stvari mehanički i, iako primjećujemo određene neobične pojave, jednostavno ih narednog trenutka zaboravljamo. Na hrvatskom T-portalu objavljena je priča o kalesijskoj zgradi Zvorničanka pa je prenosimo.


Kalesija, gradić udaljen dvadesetak kilometara od Tuzle, dao se u hvalevrijednu akciju obnavljanja derutnih fasada. Odlučeno je da njihovo prebojavanje sufinanciraju sami vlasnici stanova, što je u jednoj od zgrada naišlo na pravi 'umjetnički' otpor. 'Komšije' s prvog i drugog kata u jednoj od zgrada tako nisu htjeli platiti po njima nebuloznu cijenu od 40 konvertibilnih maraka za metar kvadratni te su ostali – neobojeni.

Arhitektonska komedija, koja je valjda moguća još jedino u predgrađima Tirane, sada nasmijava prolaznike narančasto-sivim kolažom fasade svjedočeći o potpunom kolapsu javnih kontrolnih mehanizama.

Ipak, kako doznajemo, zaslužni za ovu kazališnu kulisu od zgrade nisu vlasnici dvaju stanova koji su odbili prebojavanje koliko upravo izvođači radova. Uz spletkarenje, laganje i iznuđivanje keša, preveslali su stanare da plate cijenu dvostruko veću od uobičajene, na što profesor matematike iz jednog i profesor mehanike iz drugog stana nisu htjeli pristati. Bravo, dečki, uz jednu malu molbu: nemojte se baviti dizajnom.


tportal.hr

 
 
 
 

CB Login